top of page

Endringens paradoksJeg vil bli noe annet enn det jeg er, for du skjønner, jeg er ikke bra nok. Jeg er en med angst. Eller depresjon, eller uro, eller jeg er så sint, eller sliten, eller lei meg. Jeg vil ikke være sånn mer. Kan du forandre meg?


Da sier jeg: det driver jeg ikke med.


Hvis jeg går med på det prosjektet: å gjøre deg til noe annet enn det du er, så går jeg med på dette premisset: det er noe galt med deg sånn du er nå.


Dessuten klarer jeg det ikke. Å gjøre deg til noe annet enn det du er.


Jeg aner ikke hvordan man gjør det.


Men jeg vet om noen som kan det.


Hun er en eldre, noe overvektig, veldig blid og glemsk dame som kommer og går i glitter. Jeg har bare sett henne en gang på film, og da sang hun bibbedibabbediboo.


Hvis du vil gå her, kan du det, men jeg kan ikke trylle. Jeg er ikke en fe.Jeg kan bare være her med deg.


Men hvis du blir her, og du tåler å være her. Med meg og med deg selv. Hvis du orker å se på at jeg begynner å bry meg om deg, hvis du kan tålerere det, så skal du se at du sakte men sikkert kommer til å begynne å like deg selv bedre også. Du kommer til å ville bedre ting for deg selv, og da kommer ting til å skje. Ikke fordi du så gjerne vil være noe annet enn det du er, men fordi du begynner å bli glad i den du er.


Sånn er det.


Noen ganger kommer det folk inn på kontoret mitt og sier at de vil ha verktøy. Eller redskap.


Jeg tenker, ja, det kan jeg jo godt forstå at du vil ha. Verktøy er praktisk.


Men hva er det du skal?


Skal du snekre eller mure eller sy eller lage mat?


Det første verktøyet de trenger er en øyevrenger.


Hva er en øyevrenger da? Høres ekkelt ut.

Det er ikke så ekkelt. Det er et verktøy som gjør at du begynner å se innover i det selv i stedet for utover.


Det er det første du må lære deg. Hvis du får til det, kan du begynne å se hva som er inni deg. Da kan du se hvordan du egentlig har det. Og når du skjønner hvordan du egentlig har det, kan du skjønner hva du trenger for å få det litt bedre. Og når du vet det, da kan vi kanskje begynne å kikke i skuffen. Ikke det at jeg har så mange verktøy i skuffen egentlig, stort sett ender folk med å lage dem selv. Det er de beste.


5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page